Poniedziałek, 5.11.2018.

  1. – krem dyniowo-marchewkowy z pestkami dyni i bagietką paryską (250g) mini pulpeciki drobiowo-cielęce (60g) makaron penne mieszany z razowym (60g) sos pomidorowo-paprykowy (100g) fasolka szparagowa (60g)

 

Wtorek, 6.11.2018.

  1. –zupa grochowa (250g) pyzy w sosie śmietanowo-pieczarkowym (300g) buraczki zasmażane, surówka z pekińskiej (80g)

 

Środa, 7.11.2018.

  1. – krem z białych warzyw z serkiem mascarpone (250g) filet drobiowy panierowany (80g) ziemniaki puree (150g) surówka meksykańska (80g)

 

Czwartek, 8.11.2018.

  1. – krupnik z kaszą jaglaną (250g) kluski kopytka z okrasą (350g) kapusta kiszona zasmażana (80g)

 

Piątek, 9.11.2018.

  1. – zupa pomidorowa z ryżem (250g) filet rybny w ziołach (80g) ziemniaki z koperkiem (150g) bukiet sałat w sosie ogrodowym (60g)

 

Wtorek, 13.11.2018.

  1. –krem cukiniowo-groszkowy z grzankami ziołowymi (250g) gulasz z szynki z ciecierzycą i czerwoną fasolą (350g) kasza jęczmienna (60g) kapusta modra z jabłkiem, sałatka z ogórków (80g)

 

Środa, 14.11.2018.

  1. – rosół z makaronem (250g) kurczak w sosie potrawkowym z kurkumą (180g) ryż brązowy (60g) bukiet jarzyn gotowanych z kalafiorem i brokułami (80g)

 

Czwartek, 15.11.2018.

  1. – barszczyk z łazankami (250g) roladki drobiowe z masłem i zieloną pietruszką (80g) ziemniaki puree (150g) marchewka z groszkiem (60g)

 

Piątek, 16.11.2018.

  1. – zupa kalafiorowa (250g) pierogi z serem i śmietaną polane sosem jagodowym (350g) tarty seler z ananasem (60g)

 

Poniedziałek, 19.11.2018.

  1. –krupnik z kaszą pęczak (250g) spaghetti z sosem bolońskim, cukinią, marchewką, groszkiem posypane parmezanem (350g) surówka koperkowa (60g)

 

 

Płatności za listopad – do 7-go !

I i II danie – 190,00

II danie – 152,00

Zupy – 38,00

Jadłospis